Erzurum Üniversiteli Öğrenci Escort Bayan Pınar

Limon Otu (Lippia citriodora): İltihaba karşı çok etkilidir, kanı temizler ve yatıştırır. Çay olarak kaynatılıp içilirse mide rahatsızlığına iyi gelir. Aynı zamanda ateş düşürücü, idrar söktürücü, gaz giderici gibi önemli yararları da vardır. Limon kokusunda olan bu yağın ferahlatıcı, yorgunluk giderici ve enerji verici etkisi vardır. Esansı yağlı ciltlerde meydana gelen sivilcelere karşı, sporcu masaj yağlarında ve cilt toniği olarak kullanılır.

Turunç (Citrus auranti variete omara): Akdeniz ülkelerinde daha çok parfüm elde etmek için yetiştirilir. Turunç yağı ile aromatik sular ve losyonlar hazırlanır. İlaçların kokularının düzeltilmesinde kullanılır. Eterli yağının tatlı ve baharlı bir aroması vardır. Neroli esansı(turunç yağı) gül, yasemin, ıtır, sedir ile değişik oranlarda karıştırılarak çok değişik koku buketleri elde edilir. Turunç uçucu yağı kuru ışığa hassas ve bağ dokusu zayıf olan ciltler için hazırlanan doğal güzellik ürünlerinde tercih edilir. Deodarantlar ve göz kremlerinde özellikle kullanılır.

Bergamut (Citrus auranti variete bergame): Bergamot esansı esmerleşmeye yol açtığından direk cilde  uygulanmaz. Esans hemen hemen bütün eterik yağlarla uygun karışımlar verir. Yağlı ciltler için hazırlanan doğal güzellik ürünlerinde tercih edilir.

Limon (Citrus  limonum): Limon esansı lavanta, sedir, ardıç ve gül esanslarıyla güzel karışımlar verir. Limon esansı ile kokulandırılan ürünler yağlı ciltte, yağlı saçta ve kepeklenmede iyi sonuç verir.

Portakal (Citrus  auranti var. dulcis): Portakal esansı özellikle sedir, ardıç, neroli, tarçın, ylang ylang ile çok güzel karışım kokular verir. Kuru ve hassas ciltler için hazırlanan ürünlerde kullanılır. Sedir yağıyla hazırlanan doğal karışımı sellülite yaralıdır.

Itır (Pelargonium graveolens) Kozmetikte yaygın kullanılan bir bitkidir. Itır esansı çok iyi bir cilt toniğidir. Koruyucu amaçlı cilt bakımında ve temizlenmesinde kullanılır. Cildin yağ dengesini sağlar. Hormon bozukluğundan ileri gelen kuru ve çatlaklı ciltlere losyon ve kremlerin yararı olur.

Ylang Ylang (Kananga odorata): Filipinlerde kültürü yapılan bir parfüm bitkisidir.  Eterik yağın hücre yenileyici ve cilt nemlendirici özelliği vardır. Esans,parfümeride genellikle tek başına kullanılır. Gül,portakal,mandalina ve santali esansları ile güzel karışımlar elde edilir. Kuru ve çatlaklı ciltler için hazırlanan müstahzarlar tercih edilir. Rengi bozulmaz ve dayanıklıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir